Høst salg avsluttes om

Gull Guide

Det er to veldig viktige spørsmål som må vurderes når du kjøper et smykke laget av gull.

Man må tenke på:

Karat (ofte forkortet kt til k) er en av de viktigste tingene du bør vurdere når du velger det spesielle smykke av gull. Det refererer til prosentandelen av gull som er blitt blandet med metallet (hvilken type metall som brukes bestemmes av den ønsket farge på gullet).

Gullrenhet og verdi

Karat måler andelen rent gull blandet med en annen metalllegering, dette betyr at hvis gullrenheten er høyere, er verdien derfor også.

For eksempel vil et 18kt gullsmykke alltid være verdt mer enn et 14kt gullsmykke, og dette endrer seg ikke, enten du velger mellom hvitt gull, gult gull eller rosegull.

 •  9k gull

  9kt gull betegner 37,5% gullrenhet. Det er minimumsstandarden som brukes til å lage gullsmykker i Storbritannia, for eksempel holdbare metallringer og sterke halskjeder.
  9kt gull har et 9kt frimerke eller tallene 375, et sted på smykkene.

 •  14k gull

  Denne karat av gull betegner 58,5% renhet, øker verdien umiddelbart og gjør den til et populært valg for de som leter etter et smykke som varer lenger.
  Se etter 14kt for å bli stemplet på gullet eller tallene 585.

 •  18k gull

  18kt gull betegner 75,0% renhet og brukes hovedsakelig til fine smykker. Se opp for tallene 750 eller 18kt-stempelet.

 •  22k gull

  22kt gull har 91,7% gullrenhet, noe som gjør det til et dyrt metall og veldig mykt. Derfor brukes den hovedsakelig til smykker i vanlig gull.
  Tallene 917 og stempel 22kt indikerer renheten til dette gullet.

 •  24k gull

  Dette er det høyeste karatgullet, som betegner 100% gullrenhet. Den kan ikke brukes til smykker fordi den er for myk å jobbe med.

Fargevalgene for gullet varierer. Den mest populære gull fargen er hvitt gull, eller gult gull. Farge forskjellen mellom gult gull og hvitt gull bestemmes av metallene som brukes i legerings blandingen.

 •  Gult gull

  Gult gull er laget ved å blande rent gull med legerte metaller som kobber og sink.

 •  Hvitt Gull

  Hvitt gull er laget ved å blande rent gull med noen hvite metaller som sølv og palladium.
  Hvitt gull er virkelig gult gull som har blitt blandet med annet metall for å bleke det, men det blir ikke helt hvitt, og forblir gråhvit eller kremhvitt. Den er ofte belagt med Rhodium, som med tiden slites ut, så det er ofte nødvendig med en ny omplatering for å opprettholde sin hvithet.

 •  Rose gull

  Rose gull are laget ved å blande rent gull med kobber.

 •  Kombinasjoner av farger

  Smykker kan bli også laget av flere forskjellige kombinasjoner av gull farger. Disse smykkene are noen ganger kalt to-tone eller multi-farge gull.


Ta kontakt

Hvis du vil finne ut mer om hvilket gull vi anbefaler for forskjellige typer smykker, kan du gjerne ta kontakt med vårt kundeservice team på +47 23 50 36 70 +47 23 50 36 70 eller gå på Live Chat for å snakke

@diamondsfactoryworld