Vårsalg

Garanti for prismatch. Har du funnet en bedre pris? Vi vil rett og slett slå det.*

Lære mer -

Lær mer om Klarna

Betal nå

Betal umiddelbart når du legger inn bestillingen. Ingen kredittkortnummer, ingen ekstra passord, ingen bekymringer. Vi optimaliserer kjøpsopplevelsen ved å kun be om den informasjonen som trengs for at kjøpet skal være sikkert.

Betale senere

Betal bare for det du liker. Ta en titt på bestillingen din først, og bestem deretter hva du vil beholde.

Finansering

Betal for bestillingene dine med finansiering som gir deg en mulighet til å spre kostnadene over tid. Betale i ditt eget tempo og du bestemmer selv hvor mye du vil betale hver måned.

Generell

Hva er Klarna?

Klarna ble grunnlagt i 2005 med en klar ambisjon om å få slutt på utrygg netthandel. I dag er selskapet en av Europas største banker, kjent for enkle, sikre og smidige betalingsløsninger. Klarna gjør det mulig for online -shoppere å gjøre opp betalinger umiddelbart, senere eller i avdrag raskt, enkelt og sikkert. Klarna jobber med over 130 000 forhandlere som Asos, Spotify, MediaMarkt og Deutsche Bahn og i dag sysselsetter over 2500 mennesker i 14 land. I 2014 overtok Klarna Sofort GmbH; I 2017 ble Billpay GmbH kjøpt. Selskapets investorer inkluderer blant annet Sequoia Capital, Bestseller Group, Atomico, VISA og Permira. Mer informasjon finner du på www.klarna.no

Er det trygt å handle online med Klarna?

Definitivt! Online shopping kan ikke være mere sikrere enn med Klarna. I en butikk kan du alltid berøre og sjekke varene du vil kjøpe før du betaler for dem. Vi tror at shopping på nettet ikke burde være annerledes. Derfor gir Klarna kontoen deg muligheten til å sjekke varene dine først og betale dem senere.

Målet vårt er å gjøre shopping enklere, tryggere og lett. Derfor gjør vi en stor innsats for å beskytte deg som kjøper mot svindel og upålitelige nettbutikker. Når du ser Klarna -logoen i en nettbutikk, kan du være sikker på at butikken er pålitelig og oppfyller våre strenge krav.

Klarna er også sertifisert av TÜV Saarland og Trusted Shops. Sertifikater gir deg som forbruker positive indikasjoner på kvaliteten på tjenester og produkter. Foreningene som er registrert under "TÜV" er kjent over hele verden, og sertifikatene har det høyeste internasjonale rykte. TÜV Saarland har konsentrert seg om kundeorienterte tjenester utenfor de tradisjonelle offisielle aktivitetsområdene. Hvert år sørger TÜV Saarland for at forretningsmodellen vår er seriøs og at Klarna tilbyr sikre betalingsmetoder gjennom en detaljert undersøkelse.

Klarna har vært en "Trusted Shops Authorized Partner" siden 2011, og som en "autorisert partner" er Klarnas prosesser perfekt tilpasset kvalitetskriteriene til Trusted Shops. Kvalitetskriteriene til Trusted Shops er basert på nasjonale og europeiske lover som er viktige for netthandel. De tar hensyn til gjeldende vurderinger og krav fra forbrukervern foreningene eller går til og med utover dem. Les mer om godkjennelsen av Trusted Shops her.

I tillegg Klarna gir deg kundebeskyttelse ved hvert kjøp med Klarna. Dette er en avtale mellom deg og Klarna som lar deg handle trygt online. For å sikre at kundebeskyttelse direktivet gjelder, må du kjøpe som forbruker fra en entreprenør. Vær oppmerksom på at retningslinjene for kundebeskyttelse bare gjelder for betalinger med Sofort, og bare hvis dette er uttrykkelig angitt på siden for valg av betalingsmåte i selgerens nettbutikk.

Jeg har flere spørsmål om betalingen min. Kan jeg snakke med noen fra Klarna?

Ja så klart! Du kan når som helst chatte med oss i appen eller ringe oss på 21 01 89 91.

Edelstener

For de som ønsker å legge til noe farge i smykkekolleksjonen deres, er farget edelstener et godt valg. Fra kongelig safir til fortryllende smaragd, det er mange edelstener å velge mellom. Prydet smykker med edelstener har lenge vært en favoritt, enten kombinert med diamanter for dramatisk effekt eller bare brukt alene. 

Før du søker etter drømme smykker med edelstener, er det lurt å ta tid til å undersøke for å få mest mulig ut av budsjettet.


Typer av edelstener

Safirer kommer faktisk i et stort spektrum av farger (bortsett fra rødt) - ikke bare den blå typen som vi ofte kjenner. Når vi refererer til safir, pleier det å beskrive en blå safir, men når det kommer til andre farger, er de kjent som rosa safir, gul safir osv.

Det viktigste aspektet når du estimerer verdien av safirer er farger.  De får sin signaturfarge fra spor av Krom (Chromium), Jern (Iron), Titan (Titanium) og andre viktige elementer. Safirer med en ren blå fargetone blir ansett som de mest ønskelige, og de med levende metning er ansett som høy kvalitet edelstener. På samme måte safirer som ser ut til å være mørkere, er ansett mindre ønskelige og derfor mindre verdifulle.

De mest ønskelige smaragdene er de som har høy grad av metning og lys med en blågrønn til grønn fargetone. Som de fleste andre edelstener, er farge en av de viktigste faktorene som brukes for å bestemme verdien. De mest ønskelige smaragdene er de som er svært gjennomsiktige med en fin, jevn farge gjennom hele edelstenen.

Som de fleste fargede edelstener er smaragdens klarhet klassifisert ved øye. Det forventes at en smaragd vil ha mange inneslutninger eller overflate brytende sprekker, så en smaragd uten synlige inneslutninger for øyet (feilfri) regnes som svært sjelden. Dette er grunnen til at de fleste smaragder blir behandlet for å forbedre fargen og forbedre klarheten.

Visste du at rubiner og safirer er det samme mineralet? De er begge en variasjon av korund mineraler, men fargen er det som skiller de to edelstenene fra hverandre. En safir er blå på grunn av små spor av titan og jern, mens en rubin får den vakre røde fargen som et resultat av høye nivåer av Krom (Chromium). Som andre fargede edelstener, er farge ansett som det viktigste aspektet, og inneslutninger kan forventes. Rubiner med en levende, middels mørk rød til en litt lilla-rød nyanse blir ansett som den mest ønskelige. Rubiner som har en ypperlig farge og virker ‘øye rene’ pleier å være høyere i pris.

Visste du at diamanter kommer i et spektrum av farger, ikke bare den fargeløse variasjonen vi kjenner og elsker? Gule diamanter er faktisk en av de mest ønsket farge av diamanter og kan bli like høye på priser, eller mer høyere, enn den fargeløse diamant typen. Diamanter som finnes på bunnen av fargeklassifisering skalaen for fargeløse diamanter inneholder faktisk spor av gult farge. Disse svakt gul fargede diamanter vises også nederst på den gule diamantens fargeklassifisering skala. Den gule diamant fargeklassifisering skalaen er innenfor Y-Z-området og avsluttes med den fancy dype/ mørkegule karakteren. Det antas at gule diamanter som er mer levende og rikere på fargene er mer ønskelige, men dette er også knyttet til personlige preferanser.


 

Før du søker etter drømmestykket med edelstenesmykker, er det lurt å ta deg tid til å gjøre undersøkelser for å få mest mulig ut av budsjettet.

 

Farge er ansett som den viktigste faktoren for å vurdere, og en edelsten blir vurdert ut fra dybde i tone, metning og fargetone. GIA (Gemological Institute of America) opprettet et fargeklassifisering system for å vurdere alle fargede edelstener som består av 31 nyanser som varierer fra rødt til brunt, med graderinger som veldig sterk grønnblå og litt gulaktig grønn. Noen fargetoner betraktes som mer etterspørsel og verdifulle enn andre, for eksempel blir en safir i fløyelsblå til fiolettblå serien sett på som ønskelig og har derfor en tendens til å bli dyrere. Tonen i en edelsten refererer til hvor lys eller mørk den ser ut, dette kan også påvirke den generelle fargen på edelstenen. En edelsten som er for lys eller for mørk, vil bli ansett som mindre ønskelig og derfor mindre verdifull

Klarhet er definert på samme måte for edelstener som for diamanter. Det refererer til antall feil på en gitt edelsten, enten det er internt (inneslutninger) eller eksternt (flekker). Det er viktig å merke at det er veldig sjelden å finne en feilfri edelsten enn å finne en feilfri diamant, dette er på grunn av den voldsomme prosessen der de opprettes. Av denne grunnen kan du forvente at edelsten smykker kan ha noen inneslutninger, men hvis dette plager deg, er det lurt å merke seg at mørkere edelstener skjuler inneslutninger bedre enn lysere edelstener.

GIA (Gemological Institute of America) bruker kategorier for å gradere klarheten i fargede edelstener. Disse er kjent som Type I, Type II og Type III.

Type I - Dette er ansett som den beste klarhet graderingen og betyr at inneslutninger er umerkelige for det utrente øyet. Edelstener klassifisert som Type I blir vanligvis dannet under normale geologiske forhold.

Type II - Inneslutninger er litt mer merkbare for Type II. Edelstener som har blitt klassifisert som Type II har blitt dannet under mer voldsom geologiske forhold.

Type III - Her kan inneslutninger være veldig merkbare. Edelstener klassifisert som Type III har vanligvis blitt dannet under svært voldsomme geologiske forhold.

For fargede edelstener er det ikke nødvendigvis et ideelt snitt. Kutteren vurderer vanligvis hver stein individuelt og kutter rundt eventuelle feil som kan være synlige for det blotte øye. Et kutt som forsterker den naturlige skjønnheten til den gitte steinen ved å reflektere lys på en jevn måte, er ansett som mer ønskelig. Jo større del av lyset diamanten reflekterer, desto mer skinner og glitrer den. Som et resultat av denne skjæreprosessen, kommer fargede edelstener i forskjellige størrelser og former.


Forbedringer

Nesten alle fargede edelstener har blitt forbedret i disse dager ved hjelp av forskjellige teknikker for å forbedre deres generelle utseende. Fargede edelstener som naturlig har en ønskelig klarhet og farge, blir sett som svært sjeldne og derfor dyrere. Det er forskjellige metoder som kan brukes til å behandle og forbedre fargede edelstener, de fleste har blitt praktisert i århundre og er mye brukt og akseptert i bransjen.

 

 

Edelstener behandles med varme for å forbedre eller endre fargen. Denne typen behandling er vanligvis en del av poleringsprosessen som standard, og endringene som gjøres på hvert stein er en permanent. Smykkeindustrien ser dette som en akseptabel behandling for å forbedre edelstener, og det har blitt praktisert over hele verden i århundre.

 

For mange århundre siden oppdaget edelstenhandlere at nedsenking av smaragder i varm olje eller voks fikk dem til å se klarere og vakrere ut for det utrente øyet. I dag behandles edelstener fortsatt på lignende måte og er fylt med voks, olje, harpiks eller andre materialer for å forbedre utseendet - dette kalles infusjon.

 

Belegning er når man påføres harpiks, voks eller olje på utsiden av en farget edelsten for å forbedre styrke og utseende. Dette belegget beskytter skjønnheten til naturlig fargede edelstener.

 

Bleking er når man påfører kjemikalier eller andre elementer for å gjøre fargen lysere og forbedre fargenyansen på fargede edelstener.

 

Fargede edelstener er farget med fargestoffer som gjennomsyrer edelstenen, for å forsterke eller endre dens naturlige fargen.

 

Stråling brukes til å endre fargen på en farget edelsten permanent, for å få den til å virke mer ønskelig. Ofte er denne behandlingen etterfulgt av en oppvarmingsprosess.

@diamondsfactoryworld