Høst salg avsluttes om

Diamant Farger

Når du velger diamanter, er farge en veldig viktig faktor å vurdere. Sjeldenhet og renhet måles av en diamants mangel på farge. Diamanter av høyere kvalitet vil ha et rent, lyst hvitt utseende, mens de med lavere kvalitet vil ha merkbar farge, og for det utrente øye kan dette være vanskelig å få øye på.

På midten av 1950-tallet utviklet Gemological Institute of America en fargeskala mellom D - Z, for å regulere og definere fargespekteret til diamanter. Med D klassifisert som helt fargeløs og Z er litt gul eller brun i utseendet. Det er godt å merke seg at fargen på diamanten har stor innvirkning på verdien.

Imidlertid er denne regelen ikke å forveksle med fargede diamanter. Fargede diamanter er gradert på en egen diamantfargeskala og kan til og med være mer sjeldne eller verdifulle enn diamanten.

Topp tips

For å hjelpe deg med å velge den diamantfargen som passer perfekt for deg, har vi samlet noen få topptips


For det utrent øye kan de fleste observatører ikke skille en fargekvalitet fra D til F, med mindre diamantene sammenlignes nøye i et kontrollert miljø.
Det er greit å merke seg at diamantfargen er mer merkbar i større diamanter, så det kan være lurt å velge en høyere fargegradering.
Som en generell regel reflekterer diamanter med et høyere antall fasetter mer lys, noe som betyr at de pleier å skjule fargen bedre enn de med færre fasetter. Med det i tankene er runde, prinsesse og andre strålende kutt gode former å vurdere for de som velger en lavere fargekvalitet.
Gult gull vil utfylle den svake fargen på diamanten, og dette betyr at du kan velge lavere fargekarakterer. Merk: en diamants farge blir mye vanskeligere å oppdage når en diamant er satt i en ring og plassert i naturlig lys.

Gruppering:

For multi-steinsmykker av diamantsmykker som diamantøreringer, diamanter evighetsringer, Multi-stein anheng etc. gir vi et Diamond Factory & EGL Jewellery Certificate of Authenticity som bekrefter den kombinerte diamantkaratvekten og diamantkvaliteten for din sjelefred kvaliteten på diamantsmykkekjøpet ditt. Ettersom Multi-Stone Diamond smykker har mange diamanter, tilbyr vi en rekke graderingsalternativer som fargeklassifiseringene D-E, F-G, H-I. Det er veldig vanskelig å få den spesifikke diamanten, når mange diamanter må matche nøyaktig.

GIA fargegradering

FARGELØS

NESTEN FARGELØS

LYS GULL

VELDIG LYS GULL

LYSE GULL

Hvilke farge diamanter tilbyr du?

Vi tilbyr kun kundene våre de fineste diamantene med en fargekvalitet på mellom D og I. Diamanter som er klassifisert bedre enn J er fargeløse eller nær fargeløse.

Fluorescens

Fluorescens refererer til en diamants tendens til å avgi en myk farglød når den utsettes for ultrafiolett lys (for eksempel et "svart lys"). Omtrent 30% av diamantene fluorescerer til en viss grad.

En GIA-studie av diamantfluorescens:

En studie utført i 1997 av GIA fant at nivået av fluorescens ikke har noen særlig merkbar effekt på fargenes utseende eller gjennomsiktighet av diamanter når de sees bord ned (opp ned). I posisjonen oppe i tabellen så diamanter av sterk eller veldig sterk fluorescens ut til å ha bedre farge enn mindre fluorescerende steiner. Effekten var mest merkbar i I-K-fargene.

De synlige effektene av svak til middels fluorescens er bare merkbare for en gemmolog som bruker en spesiell UV-lyskilde.

Fordi fluorescerende glød vanligvis er blå (som er den komplementære fargen til gul), kan fluorescens få diamanter av H-I-fargen til å se opp til en klasse hvitere. Av denne grunn har H-I-diamanter en tendens til å selges til en liten premie når de har medium til veldig sterk fluorescens. Samlet sett bør ikke fluorescens være en viktig faktor i diamantkjøpet, siden effekten på utseendet er ubetydelig, om ikke litt positiv.

Ta Kontakt

Hvis du vil snakke med en ekspert gemmologer om diamantene våre, eller med et medlem av vårt hyggelige kundeservice-teamet, ta kontakt+47 23 50 36 70 +47 23 50 36 70 eller gå inn på Live Chat

@diamondsfactoryworld